Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

Oprez danas:CRNI PETAK!


 "Prilikom kupovine na internetu, kriminalci pokušavaju od građana dobiti osobne ili financijske podatke. Pokušavaju navesti građane da te podatke dostave direktno ili da kupe robu na lažnim stranicama, a kasnije roba ne bude isporučena ili je znatno lose kvalitete. Iznimno je važno da se građani na internetu ponašaju jednako oprezno kao i u stvarnom životu, potrebno je dobro razmisliti s kim dijele osobne i financijske podatke.
Internet kupovina se mora obavljati na stranicama koje su sigurne i provjerene te imaju oznaku https. Web stranice prodajnog mjesta moraju sami upisivati te ne slijediti linkove iz poruka s društvenih mreži ili elektroničke pošte. Rezultati istraživanja ukazuju na činjenicu da su građani sve oprezniji i informiraniji tijekom online kupovine, ali neophodno je kontinuirano upozoravati i naglašavati na moguće prijetnje", rekao je.

Policija je poslala upozorenje građanima. Pozivaju ljude da budu oprezni prilikom kupovine na internetu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:
Što možete učiniti?
"Koristite online trgovine iz Hrvatske ili drugih država članica Europske unije, kada je moguće - vjerojatnije je da možete riješiti moguće probleme.
Potrudite se i istražite - provjerite recenzije prije kupnje.Izvor/index hr/

Primjedbe