Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

Kuglof od narandže sa malinama(RECEPT!)



Potrebno je:
300 g mekog brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice soli
2,5 dl jogurta, tečnog
120 g šećera
1 narandža, korica i sok
125 g maslaca
3 jajeta
1 šolja malina


Preliv:
150 g prah šećera
malo soka od narandže ili limuna
10 g maslaca
1 kašika ulja


Svi sastojci za kuglof treba da budu sobne temperature sem voća, ono može da bude i zaledjeno.

Prosijati brašno s praškom za pecivo, dodati so i promiješati.

Maslac dobro umutiti pa dodati 120 g šećera i jedno po jedno jaje. Nije potrebno odvajati žumanca i bjelanca. Mutiti najvećom brzinom dok se ne dobije ujednačena smjesa.


U tijesto zatim dodati sok i sitno rendanu koricu od jedne narandže i 2,5 dl tečnog jogurta. Na kraju umiješati brašno, so i prašak za pecivo. Mutiti još 2-3 minuta.

Zaledjene maline malo posuti brašnom i uvaljati. Kalup za kuglof dobro podmazati maslacem i posuti brašnom. Sipati 1/3 tijesta, preko toga 1/2 malina, ponovo tijesto, ostatak malina i na kraju sve preliti preostalim tijestom.

Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180C oko 50-60 min. Probati čačkalicom da li je pečeno. Pečen kuglof ostaviti da se prohladi jedno pola sata i tada ga preručiti na tacnu.


U 150 gr prah šećera dodati sok od 1/2 limuna (stavila) ili narandže, 10g maslaca i 1 kašiku ulja. Sve zagrjati na tihoj vatri, stalno miješati sve dok se ne dobije ujednačeni svilenkasti preliv. Topli preliv preliti preko kuglofa i ostaviti da se osuši.

Primjedbe