Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

Kolač bez brašna i šećera-svjetski hit:Baš,baš dobar desert!(RECEPT)



Baš dobar desert pravi se veoma lako, a recept je došao čak iz Južne Amerike. Mi ga obožavamo jer se lako pravi, a za njegovu pripremu potrebni su vam sledeći sastojci:

- 4 jaja

- 2 pomorandže

- 200 oraha ili badema ili lešnika ili kokosa

- pola kašičice sode bikarbone

Za fil:

- 100 grama crne čokolade

- 200 ml neutralne pavlake za kuvanje.

Priprema:

Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata. Zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove predhodno samlevene, te malo sode bikarbone.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Na ringli prokuvati neutralnu pavlaku pa u nju dodati čokoladu dok se rastopi. Preliti gotov i prohlađen kolač. Rashladiti u frižideru i poslužiti.


Primjedbe