Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

Iznenadite ukućane i goste atraktivnim i ukusnom ručkom:KEBAB SA TIKVICAMA(RECEPT)!



Sastojci (za 4 osobe):

Za pripremu mesa:


  • 500 g mljevenog mesa (junetina),
  • 1 manji luk,
  • 3-4 češnja češnjaka,
  • 1 jaje,
  • 1 žlica mrvica (opcionalno),
  • 1/4 žličice ljute paprike,
  • 1 žličica timijana,
  • 1/2 žličice kumina,
  • sol,
  • papar
Za pripremu tikvica:

  • 3-4 srednje tikvice,
  • 2 žlice maslinovog ulja,
  • sol
Ostalo:
  • 2 žlice ulja (za foliju),
  • 100 g naribanog sira (npr. gauda)

Priprema:

U posudu stavite mljeveno meso. Naribajte luk i češnjak, dodajte jaje, mrvice, sol, papar, ljute papričice, timijan i kumin.
Sve dobro dobro izradite rukama kao da mijesite tijesto.
Zagrijte suhu tavu pa na njoj prepecite malo mesa da vidite dali vam odgovara začinjenost.
Odložite meso u frižider na pola sata.
Operite i osušite tikvice. Narežite ih na kolutove jednake debljine. Pazite da budu ravno izrezane, radi estetike.
Stavi te ih u zdjelu, pouljite i posolite.
Slažite kebabe tako da stavite 3 kuglice mesa i 4 koluta tikvica. Provucite ražnjić, lagano zarolajte da se formira i stisnite.
Narežite komade alufolije pa je premažite lagano uljem. Posložite u svaki komad folije jedan ražnjić, zatvorite foliju pa stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180-200 °C 30-40 minuta.
Nakon toga otvorite kebabe, pospite ih ribanim sirom, pa zapecite 10 minuta.




Izvor: coolinarika.com

Primjedbe