- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci (za 4 osobe):
Za pripremu mesa:
- 500 g mljevenog mesa (junetina),
- 1 manji luk,
- 3-4 češnja češnjaka,
- 1 jaje,
- 1 žlica mrvica (opcionalno),
- 1/4 žličice ljute paprike,
- 1 žličica timijana,
- 1/2 žličice kumina,
- sol,
- papar
Za pripremu tikvica:
- 3-4 srednje tikvice,
- 2 žlice maslinovog ulja,
- sol
Ostalo:
- 2 žlice ulja (za foliju),
- 100 g naribanog sira (npr. gauda)
Priprema:
U posudu stavite mljeveno meso. Naribajte luk i češnjak, dodajte jaje, mrvice, sol, papar, ljute papričice, timijan i kumin.
Sve dobro dobro izradite rukama kao da mijesite tijesto.
Zagrijte suhu tavu pa na njoj prepecite malo mesa da vidite dali vam odgovara začinjenost.
Odložite meso u frižider na pola sata.
Operite i osušite tikvice. Narežite ih na kolutove jednake debljine. Pazite da budu ravno izrezane, radi estetike.
Stavi te ih u zdjelu, pouljite i posolite.
Slažite kebabe tako da stavite 3 kuglice mesa i 4 koluta tikvica. Provucite ražnjić, lagano zarolajte da se formira i stisnite.
Narežite komade alufolije pa je premažite lagano uljem. Posložite u svaki komad folije jedan ražnjić, zatvorite foliju pa stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180-200 °C 30-40 minuta.
Nakon toga otvorite kebabe, pospite ih ribanim sirom, pa zapecite 10 minuta.
Sve dobro dobro izradite rukama kao da mijesite tijesto.
Zagrijte suhu tavu pa na njoj prepecite malo mesa da vidite dali vam odgovara začinjenost.
Odložite meso u frižider na pola sata.
Operite i osušite tikvice. Narežite ih na kolutove jednake debljine. Pazite da budu ravno izrezane, radi estetike.
Stavi te ih u zdjelu, pouljite i posolite.
Slažite kebabe tako da stavite 3 kuglice mesa i 4 koluta tikvica. Provucite ražnjić, lagano zarolajte da se formira i stisnite.
Narežite komade alufolije pa je premažite lagano uljem. Posložite u svaki komad folije jedan ražnjić, zatvorite foliju pa stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180-200 °C 30-40 minuta.
Nakon toga otvorite kebabe, pospite ih ribanim sirom, pa zapecite 10 minuta.
Izvor: coolinarika.com
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar