Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

Sta trebate uraditi,ako IZGUBITE mobitel,a sta kada vam je UKRADEN???

Ako vam je telefon ukraden

, odmah treba da prijavite krađu telefona policiji i vašem operateru, koji će od vas zasigurno tražiti informacije kao što je broj telefona, IMEI broj i slično...

Vašu krađu telefona trebate takođe odmah upisati u databazu ukradenih, izgubljenih i pronađenih telefona – IMEIDetective.


Promjenite lozinke od vaših naloga kao što je e-mail, Google Drive ili iCloud, kao i od internet bankarstva,  ako ga posjedujete.


Obavjestite vašeg poslodavca / porodicu jer će vas neko vjerovatno pokušati kontaktirati, ako ste izgubili službeni telefon vaš poslodavac će možda takođe biti u mogućnosti obrisati sve podatke sa istog i spriječiti bilo kakve zloupotrebe.
Ključna stvar u ovim situacijama je biti strpljiv takođe, ako neko ukrade vaš telefon i vidi da od njega nema koristi možda ipak promjeni mišljenje pa ga vrati, ili ga baci a neko drugi pronađe vaš telefon.


Na IMEIDetective stranici možete i ponuditi nagradu pronalazaču vašeg telefona. Takođe ako ste obavjestili policiju, a neko se sa vašeg ukradenog telefona poveže na internet , tehničari u policiji mogu saznati lokaciju vašeg telefona i povratiti vaš ukradeni uređaj.


U SLUČAJU DA STE IZGUBILI TELEFON

Pod ovim dijelom više manje treba da ponovite sva uputstva iznad, ali i obiđite mjesta na kojima ste prethodno bili.

Često se desi da niko ne primjeti vaš telefon ako vam ispadne negdje i da on ostane na istom mjestu gdje ste ga izgubili. Pokušajte nazvati sa drugog telefona jer možda neko čuje telefon i pronađe ga.


Ako vam je uključen tihi režim sa Google naloga možete pokrenuti glasno zvono telefona koje će zazvoniti, ili telefon možete jednostavno locirati ako ste povezani na internet, možete i vidjeti da li vam je telefon povezan na neku mrežu u realnom vremenu i otkriti gdje se on nalazi.

Primjedbe