Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

Zubi su povezani sa organima:AKO VAS BOLE, ODREĐENI ORGAN VAM JE OBOLIO!!!


Ako postoji i neko najmanje oštećenje na zubu, ono može da bude razlog zbog kojega dolazi i do pojave zdravstvenih problema na određenom organu. Stručnjaci su odlučili da nam otkriju koji zub je povezan sa kojim organom, kako bismo na vrijeme mogli reagovati i spriječiti oboljenje tih organa.



Prvi i drugi sjekutić, kako na gornjoj tako i na donjoj vilici, zaduženi su za održavanje zdravlja bubrega, ali i mokraćne bešike, te da bi ti organi mogli normalno funkcionisati.

Očnjaci su zaduženi kako bi se održalo normalno stanje žuči i jetre.

Predkutnjaci (odnosno četvrti i peti zub) ukoliko zabole, onda ukazuju da nešto nije uredu sa plućima, kao i radom debelog crijeva.

Kutnjaci ( šesti i sedmi zub) ukazuju nam na stanje slezene i gušterače.

Umnjaci imaju jedan od najtežih zadataka, jer nam oni ukazuju ukoliko srce ne funkcioniše dobro, prijeti mu neko oboljenja, kao i na tanko crijevo.




Nemojte se na svakom oštećenju zuba brinuti da nešto nije uredu sa ovim organima, jer ovo vas može samo upozoravati da u skorije vrijeme može da vam prijeti opasnost. Fantomska bol javlja se kod osoba koje su izvadile zub, ali signali iz nerava se idalje šalju do og zuba.

Primjedbe