Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

Zdava hrana:TIKVENICA(recept!!!)

Sastojci

  • 250 gr Mekog brasna
  • 100 ml Mlake vode
  • Malo soli
  • 4 kom Mladih tikvica (zucchini)
  • 1 kasika Milerama
  • Jaje
  • So, biber
  • Ulj

Priprema

  1. 1.

    Zamijesiti tjesto za jufku.
    U brasno stavim malo soli i postepeno mijesam sa mlakom vodom dok ne dobijem dovoljno mekano tijesto za jufku.
    Pripremljenu jufku pouljim, prekrijem providnom folijom i ostavim u frizideru nekoliko sati.

  2. 2.
    Tikvice oguliti i izrendati.
    Ostaviti u djevdjir (supljikavu posudu) da se ocijedi tecnost.
    U ocjedjene tikvice dodati kasiku milerama, jaje, so i biber
  3. 3.


    Pola sata prije razvijanja jufku izvadim iz frizidera.
    Jufku dobro razvijem oklagijom i krajeve razvucem rukama.
    Jufku pomastim uljem, filujem smjesom i napravim male zvrkove.
    Stavim da se pece u rerni oko 40-50 min. na 180 C.
    Kad je pecena zaliti sa malo putera i vode i vratiti jos malo u rernu.

Primjedbe