- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci
- 250 gr Mekog brasna
- 100 ml Mlake vode
- Malo soli
- 4 kom Mladih tikvica (zucchini)
- 1 kasika Milerama
- 1 Jaje
- So, biber
- Ulj
Priprema
- 1.Zamijesiti tjesto za jufku.U brasno stavim malo soli i postepeno mijesam sa mlakom vodom dok ne dobijem dovoljno mekano tijesto za jufku.Pripremljenu jufku pouljim, prekrijem providnom folijom i ostavim u frizideru nekoliko sati.
- 2.Tikvice oguliti i izrendati.Ostaviti u djevdjir (supljikavu posudu) da se ocijedi tecnost.U ocjedjene tikvice dodati kasiku milerama, jaje, so i biber
- 3.
Pola sata prije razvijanja jufku izvadim iz frizidera.Jufku dobro razvijem oklagijom i krajeve razvucem rukama.Jufku pomastim uljem, filujem smjesom i napravim male zvrkove.Stavim da se pece u rerni oko 40-50 min. na 180 C.Kad je pecena zaliti sa malo putera i vode i vratiti jos malo u rernu.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar