Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

EKSKLUZIVNO:KINEZI GRADE PRUGU VAREŠ-BANOVIĆI???



Načelnik općine Vareš Zdravko Marošević poručio je da će pružiti punu saradnju uz nadu da je plan izgradnje pruge preokret za budućnost općine Vareš kao lokalne zajednice.
Kroz istraživanja i ispitivanja lokacija za izgradnju, te na pitanje mogućnosti realizacije plana izgradnje željezničke infrastrukture, prof. dr. Smajo Salketić sa Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu, rekao je da bi projekat zahtijevao izgradnju tunela, mostova i nadvožnjaka s obzirom na raznolikost terena te da će potencijalnim investitorima biti ponuđeno nekoliko varijanti izgradnje.

Prije posjete općini Vareš, generalni direktor firme “Urban Traffic Construction&Investment” Dong Miu uz svoje stručne saradnike imao je priliku posjetiti Ured premijera FBiH i upoznati se sa čelnicima Željeznica FBiH.

U sklopu trodnevne posjete našoj zemlji kompanija je takođe posjetila općinu Banovići i razgovarala o zajedničkom projektu između dvije općine.


CRRC grupacija iz Kine uz glavno sjedište koje se nalazi u Pekingu, posjeduje ili ima većinsko učešće u 46 kompanija koji su članovi grupacije i ima preko 180 000 zaposlenih širom svijeta. Mogu se pohvaliti kao svjetski vodeći dobavljač željezničko transportne opreme i izgradnje tehnološki najsavremenijih brzih vozova i željeznica na svijetu.
(Izvor:Fokus.bA)

Primjedbe