Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

Budite oprezni :KAKO PREPOZNATI PREVARU NA FACEBOOK???


Dijeljenjem linka i lajkanjem stranice (koja se predstavlja kao stranica organizatora) korisnici zapravo izlažu svoje osobne podatke riziku.





 
Facebook je, htjeli mi to priznati ili ne, savršeno mjesto za prevaru. Većina ljudi u želji da što prije pročita i pogleda što više sadržaja ne obraća pažnju na linkove i objave. Tako se s vremena na vrijeme pojave masovne prevare na koje nasejdnu hiljade ljudi, a o posljedicama razmišljaju tek kad shvate da su im hakirani računi ili ukradeni osobni podaci.


Ni korisnici na Balkanu, nisu imuni na takve prevare. U posljednje vrijeme sve su učestalije prevare koje se odnose na proslavu neke godišnjice firme koja onda, navodno, tim povodom dijeli proizvode, bonove ili usluge. I to sve besplatno.


Nedavno je na udaru bio Konzum, čiji su se navodni bonovi dijelili po društvenim mrežama i na WhatsAppu. Neoprezni korisnici koji su kliknuli na link i ispunili obrazac, zapravo su pristali na primanje skupih SMS poruka koje im brzo mogu isprazniti mobilni račun, a zaustaviti ih veoma je teško i dugotrajno.

Primjedbe