Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

OTKRIVAMO:KO I ZAŠTO ZAVRĆE VODU GRAĐANIMA SARAJEVA???


Skupština Kantona Sarajevo je u gotovo maratonskoj sjednici, okončanoj blizu pola noći, donijela odluku da se Skupština JKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo smijeni. Time su bila otvorena vrata smjeni cijelog menadžmenta ovog preduzeća koje umjesto da radi građane KS zavija u crno svakodnevno "darujući" im redukcije vode kao da je ratno stanje.
Naime kako smo već pisali preduzećem Vodovod i kanalizacija Sarajevo upravlja SDA skupa sa svojim saveznicima "Srbima" Harisom Plehom, Nerminom Bjelakom i Rasimom Smajićem. Do sada je za vrijeme vladavine ove, prilično neuke uprave kojom rukovodi "magistar uprave" (Hadžić Nezir), ovo preduzeće doseglo zavidan nivo nepotizma (smijenjeni predsjednik Skupštine VIK-a Hadžan Konjo zaposlio je u ovo preduzeće sina), kao i prekomjernih stranačkih finansijskih kombinatorika po kojima se mislionski poslovi dodjeljuju isključivo stranačkim i privatnim drugovima kao u slučaju zamijene vodovodnih cijevi ili dostave ručuna.
Skupština VIK-a je, očito pretpostavljući da će biti smijenjeni, donijal odluku da novi saziv Skupštine ovog javnog preduzeća može sazvati svojom odlukom samo direktor preduzeća Hadžić. U prevodu to znači da Hadžić odlučuje kada će biti sazvana sjednica na kojoj bi njegova uprava trebala biti smijenjena. Radi se o vrsnoj manipulaciji i doslovnom zarobljavanju narodne volje za račun nekoliko finansijskih interesnika.
Sama uprava VIK-a, posebno sektor razvoja, izuzetno je siromašan. Na čelu sektora za razvoj vodovodne mreže u Kantonu Sarajevo nalazi se djevojka, izvjesna Aida Sadagić (koja je na zasjedanju Skupštine KS, kako su zabilježile kamere, mahala svojim šefovima Plehi, Bjelaku i Smajiću), kojoj je preporuka bila samo to što su je na ovo mjesto kandidovali "Srbi", i to optuženi nasilnik Smajić, bivši konobar bjelak i Haris Pleho kao predsjednik ovog zanimljivog kluba zastupnika koji su izabrali "građani".
Glavni grad Bosne i Hercegovine i danas, ponovo, nema vode. To očito više nikoga ne tangira u Sarajevu jer su svi zaposjeli svoje budžetske rezerve i više niko ne brine o građanima već o intersima onih koji su ih doveli na funkcije. Vode do izbora sigurno je, redovno, neće biti jer će to biti jedno od obećanja koje će neko dati da bi ga, potom, mogao iznevjeriti.
Dok se gordijev čvor unutar SDA ne razriješi, s obzirom da je jedan dio SDA za a drugi protiv aktuelnog menadžmenta VIK-a, Sarajevo ne može očekivati ništa bolje stanje vodovodne mreže nego li je slučaj danas.


Izvor: 


BNN.BA

Primjedbe