Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

OBAVEZNO PROBAJTE UKUSNE:Mikado bobice

Uživajte u idealnom spoju s okusom dvije čokolade,lagane i brze za spremiti ,bez obzira na vaše iskustvo u kuhinji;) idealne za dječije rođendane,u papirnatim košaricama kao ukras  na pladnju s ostalim slasticama ili spas u zadnji čas,kad vam se najave gosti,kao-brzi - desert ;)


Sastojci( 10 osoba) 




za mikado kuglice-bombice

320-350g. mljevenog keksa-po želji.petit beurre,plazma ili sl.
100g. Šećera ( kristal)

100g. maslaca
100g. tamne čokolade s okusom naranče ili sl.
100ml. čokoladnog mlijeka
za mikado čokoladnu glazuru
4 rebra (od velike mikado čokolade)-ako je riža veća,nasjeckajte na sitnije

100ml. čokoladnog mlijeka

Priprema:



pripremite kekse,sameljite u blenderu ili kupite već samljeven-za kolače.



u posudi na vatri zagrijte mlijeko,rastopite šećer,maslac,čokoladu i sve dobro izmiješajte,da ne bude grudica i da masa bude jednolična.



u vruću smjesu dodajte kekse,pjenjačom još jednom dobro izmiješajte i ostavite da se ohladi-15-ak. minuta.


oblikujte kuglice,veličine oraha i svaku formiranu umočite u mikado-mliječnu  čokoladnu glazuru.

čokoladna -mliječna mikado glazura; lagano otopite mikado čokoladu uz dodatak mlijeka i kad se sve rastopi i poveže glazura je gotova


Posluživanje:

kuglice-bombice  hladite barem 3 sata prije posluživanja ili ako vam se žuri držite u zamrzivaču pola sata,ali pazite! -da vam se ne zamrznu!


Izvor/coolinarka.com/


Primjedbe