Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

Pita sa jabukama

Sastojci
40 dag brašna
1 prašak za pecivo Dolcela
5 dag šećera
1 vanilin šećer Dolcela
18 dag ili 15 dag putra ili masti
1 jaje
pola dl mlijeka
1 žlica octa
2 žlice vode
4-5 kiselkastih jabuka
10 dag šećera
malo grožđica
pekmez od kajsije
cimet
1.
Pripremite sastojke.


2.
U brašno pomiješano s praškom za pecivo utrljajte putar ili mast, dodajte šećer, vanilin šećer, jaje, mlijeko, ocat i vodu pa zamijesite glatko tijesto.

3.
Tijesto podijelite na dva dijela i ostavite da odstoji na hladnom mjestu barem dva sata, a može i duže.
4.
Očistite i naribajte jabuke i pošećerite ih.
5.
Tijesto razvaljajte na veličinu pleha, premažite pleh mašću i posipajte brašnom pa stavite razvaljanu prvu koru, premažite ju pekmezom i dodajte ocijeđene jabuke i grožđice, ta posipajte cimetom. Gore položite drugu koru, izbockajte ju vilicom.

6.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
7.
Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu.
IZVOR:WWW.COOLINARIKA.COM

Primjedbe