Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

Bivši marinac nam otkriva:KAKO DA SE NE UGUŠIMO U VODI, ČAK I KADA NAS VIR PONESE!!!

Pripadnik američke vojne mornarice koji je u penziji “Navy SEAL” Klinton Emerson objasnio je kako preživeti pokušaj utapanja. Naime, kad su vojnici uhvaćeni na neprijateljskoj teritoriji, imaju male šanse za preživljavanje.

Umesto da im se osigura suđenje, veća je verovatnoća da će jednostavno “nestati”. Upravo zato vojnici vežbaju kako da pobegnu iz različitih opasnih situacija dok imaju neraskidivo vezane ruke i noge, na kopnu, ali i u vodi.

Mogli biste pomisliti da su vezanoj osobi, koja je bačena u otvoreno more kako bi umrla, dani definitivno odbrojani, no postoje načini kako ovi trenirani vojnici mogu produžiti život dovoljno dugo dok ne uspeju da dođu do kopna.

Kad pričamo o samoodržavanju u vodi, ključna stavka je kontrola disanja. S plućima punim vazduha, ljudsko telo može da pluta, a sve što je potrebno je da duboko udišite vazudh koji ćete zatim brzo izdahnuti.



Plutanje u rekama i jezerima je teže, ali isto tako izvodljivo. Paničenje, koji može uzrokovati hiperventilaciju, glavni je neprijatelj preživljavanja.

Primjedbe