Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

Rafaelo torta sa malinama

Recept za tortu s kokosom i osvežavajućim filom od malina. Torta je fantastičnog ukusa i prva nestane na rođendanima i proslavama.

Sastojci i priprema:

Za 2 kore:

- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 100 gr. kokosovog brašna
- 2 kašike belog brašna
- pola kesice praška za pecivo

Za žuti fil:

- 5 žumanaca
- 500 ml. mleka
- 10 kašika šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 2 ravne kašike brašna
- 3-4 kašike mleka ili vode
- 200 gr. maslaca ili margarina

Za crveni fil:

- 500 gr. malina ili jagoda
- 2 kesice pudinga od maline ili jagode
- 250 ml. mleka
- šećer po ukusu (150- 200 gr.)
Odgore 2 - 3 kesice šlaga,malo kokosa..


Pripremiti kalup manjih dimenzija, okrugli ili četvrtasti, obložiti pek papirom. Uključite  rernu na 180 stepeni i krenuti sa pripremom kora i filova.

Od belanaca ulupati čvrst sneg, dodati šećer i mutiti dok se šećer ne istopi.
Umešati varjačom, kokos, brašno, prašak za pecivo.
Podeliti na dva manja okrugla kalupa i premazati da bude svugde jednako. Korice su dosta tanke i peku se vrlo kratko, oko 5 minuta.

Dok se one peku, stavite mleko da prokuva, posebno umutite ostale sastojke za žuti fil i zakuvajte u mleku.
Fil ostavite da se hladi.
U ohlađen dodati umućen maslac.

Za crveni fil, voće i šećer stavite da prokuvaju, posebno umutite ostale sastojke i zakuvajte.
Ostavite da se hladi.

Kore i filovi treba da se dobro ohlade pre nego počnete filovati tortu.

Na tacnu stavite koru, polovinu crvenog fila, polovinu žutog fila, koru, crveni pa žuti fil. Staviti da se stegne u frižider pa ukrasiti umućenim šlagom ili topljenom čokoladom.

Prijatno! Izvor/serpica net

Primjedbe