Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

Kiflice-mekane kao duša



Potrebno :

1.1 kg brašna
500 ml mlijeka
300 ml ulja
2 jaja
2 kašike šećera
1 kašika soli
50 gr sviježeg kvasca

1 jaje(za premazivanje)
susam za posipanje

U mlako mlijeko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera i ostavite da nadođe. U vanglicu sjediniti ulje, jaja, šećer i so, a onda dodajte i mlijeko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamijesite tjesto i ostavite 30 minuta na toplom mjestu da nadođe.
Nadošlo tjesto podijelite na tri dijela. Svaki dio posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm. Sa nožem isjecite na 12 djelova ili 16 ako želite manje kiflice., a onda urolajte kiflice. Ja sam moje filovala sa feta sirom i creme freiche...  ostavite
još 30 minuta na toplom mestu da nadodju. Kiflice premažite sa umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite kiflice u zagrijanoj rerni na 200 °C oko 18-20 minuta.

Primjedbe