- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci za pripremu đulbastija
- 500 gr mljevenog junećeg ili janjećeg mesa
- 700 gr ribanog krompira
- 1 jaje
- 2 glavice luka
- 1 češanj bijelog luka
- 2 kašike brašna
- 2,5 dcl vrhnja za kuhanje
- 4 kašike mlijeka,4 dcl vode
- sol, biber, vegeta - sve po želji
- ulje za prženje đulbastija
Priprema đulbastija
- U plastičnu zdjelu staviti mljeveno meso, isjeckani luk (i jedan i drugi), jaje, sol, biber, vegetu i naribani krompir, dobro izmješati da se krompir izjednači sa mesom
- Ugrijati ulje na tavi i praviti velike kao dlan đulbastije i prepržiti sa obje strane da fino porumeni; prepržene stavljati u tepsiju u kojoj ćemo ih peć.
- Kada smo ispržili đulbastije u to isto ulje staviti brašno i pržiti dok ne požuti (kao zaprška) i dodati vodu i mlijeko i brzo mješati da se sve fino izjednači i dodati malo soli, bibera i vegete da bude pregusto (kao za palačinke).
- Kada smo napravili zapršku preliti preko đulbastija u tepsiji i posuti sa vrhnjem za kuhanje.
- Rernu ugrijati na 220 stepeni i peći 45 min đulbastije. Dobijete ovo divno jelo uz koje ne trebate nikakv prilog.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar