- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
SASTOJCI
- 350 ml tople vode
- 600 g brašna
- 1 suvi kvasac (7 g)
- 120 g putera
- 1 kašičica soli
- malo mlevenog bibera
Za premazivanje:
- 200 g kajmaka
- 1 belance
Za posipanje:
- semenke susama, lana ili krupna morska so
PRIPREMA
1. So otopiti u vodi, pa sve sastojke pomešati (najbolje mikserom sa spiralnim nastavcima). Formirati kuglu testa i ostaviti je da se odmara oko 2 sata.
2. Naraslo testo razvaljati u pravougaonik, pa ga premazati trećinom kajmaka. Uviti ga u rolat, a rolat smotati u obliku puža, pokriti ga i ostaviti 25-20 minuta da se odmara. Nakon toga ga ponovo razvući u pravougaonik, premazati kajmakom, uviti u rolat, zamotati u obliku puža i ostaviti da se odmara 15 minuta. Sve ovo ponoviti još jednom, pa na kraju pogaču prebaciti u pleh za pečenje i ostaviti je da narasta još 15 minuta.
3. Premazati je umućenim belancetom, posuti semenkama i staviti u prethodno zagrejanu rernu da se peče na 190 stepeni oko 40 minuta.
4. Pogača je najlepša kad se jede dok je mlaka, mada je lepa i kad je hladna.
- 600 g brašna
- 1 suvi kvasac (7 g)
- 120 g putera
- 1 kašičica soli
- malo mlevenog bibera
Za premazivanje:
- 200 g kajmaka
- 1 belance
Za posipanje:
- semenke susama, lana ili krupna morska so
PRIPREMA
1. So otopiti u vodi, pa sve sastojke pomešati (najbolje mikserom sa spiralnim nastavcima). Formirati kuglu testa i ostaviti je da se odmara oko 2 sata.
2. Naraslo testo razvaljati u pravougaonik, pa ga premazati trećinom kajmaka. Uviti ga u rolat, a rolat smotati u obliku puža, pokriti ga i ostaviti 25-20 minuta da se odmara. Nakon toga ga ponovo razvući u pravougaonik, premazati kajmakom, uviti u rolat, zamotati u obliku puža i ostaviti da se odmara 15 minuta. Sve ovo ponoviti još jednom, pa na kraju pogaču prebaciti u pleh za pečenje i ostaviti je da narasta još 15 minuta.
3. Premazati je umućenim belancetom, posuti semenkama i staviti u prethodno zagrejanu rernu da se peče na 190 stepeni oko 40 minuta.
4. Pogača je najlepša kad se jede dok je mlaka, mada je lepa i kad je hladna.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar