- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Priprema
1
Piletina sa krompirom iz rerne se priprema na sledeći način: pileće batake (ili celo pile ili batake sa karabatacima zavisi šta od piletine volite) operite i osušite kuhinjskim ubrusom zatim ih začinite sa soli, biberom, ljutom paprikom i karijem po ukusu. Dobro utrljajte začine u piletinu i ostavite da se kratko marinira dak pripremite krompir.
2
Krompir oljuštite, operite i isecite na krupnije komade, a zatim ga začinite sa vegetom.
3
U dublju tepsiju ili vatrostanu činiju naspite malo ulja pa stavite pripremljen krompir i preko njega složite začinjenu piletinu, zatim naspite 2dl hladne vode i tepsiju dobro prekrite alu folijom. Pripremljenu piletinu sa krompirom stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni i pecite piletinu sat vremena.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar