- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci
4 pastrmke od po 300-400 gr
3 lista žalfije
peršun
2 češanj bijelog luka
3/4 šolje suvog bijelog vina (po želji)
1 1/2 limun
6 supene kašike ulja
so i biber
Priprema
1. Očistiti i oprati pastrmku. Pripremiti marinadu na sljedeći način: u činiji izmiješati isjeckanu žalfiju, peršun, bijeli luk, ulje, limunov sok, vino, so i biber. Dobro izmiješati.
2. Premazati marinadom pastrmku (i spolja i iznutra), pa peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Kako pastrmka ne bi bila suva, treba je često prelivati tečnošću koju je riba ispustila tokom pečenja.
3. Servirati ukrašenu kolutovima limuna i zelenom salatom. Služiti uz krompir salatu ili barenu blitvu sa krompirom.
(NN, stvarukusa)
4 pastrmke od po 300-400 gr
3 lista žalfije
peršun
2 češanj bijelog luka
3/4 šolje suvog bijelog vina (po želji)
1 1/2 limun
6 supene kašike ulja
so i biber
Priprema
1. Očistiti i oprati pastrmku. Pripremiti marinadu na sljedeći način: u činiji izmiješati isjeckanu žalfiju, peršun, bijeli luk, ulje, limunov sok, vino, so i biber. Dobro izmiješati.
2. Premazati marinadom pastrmku (i spolja i iznutra), pa peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Kako pastrmka ne bi bila suva, treba je često prelivati tečnošću koju je riba ispustila tokom pečenja.
3. Servirati ukrašenu kolutovima limuna i zelenom salatom. Služiti uz krompir salatu ili barenu blitvu sa krompirom.
(NN, stvarukusa)
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar