- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci 4 osobe
Osnovni sastojci
400 g junećeg buta(u šniclama)
pola glavice zelene salate(kristalke)
2-3 kom svježe rajčice
1 glavica luka
4 lepinje(ili 2 šlapice tj. ciabate)
100 g sira Goude
Umak
3 žlice majoneze
2 žlice kiselog vrhnja
2 žlice kečapa
prstohvat čilija
prstohvat soli i papra
Priprema
1.
Meso bi bilo idealno marinirati noć prije i ostaviti u posudi u hladnjaku.Ali ako nemate vremena marinirajte junetinu narezanu na trakice otprilike 1h u ulju i začinima(možete koristiti već pripremljene mješavine začina za mesne marinade, koje se mogu naći u trgovinama ili koristite običnu Vegetu i začine koje volite).
2.
Ocijedite višak ulja iz mariniranog mesa i zagrijte duboku tavu ili wok(ja koristim wok i meso bude sočnije).Stavite pržiti meso i poklopite posudu za pečenje da se zadrže sokovi i arome marinade, povremeno okrenite da komadići budu ravnomjerno poprženi.Pržite otprilike 25 min na umjerenoj vatri.
3.
U međuvremenu narežite salatu na trakice, rajčicu na kockice, luk na kolutove.Pomiješajte sastojke za umak.
4.
Sir naribajte, a lepinje razrežite i stavite u toster te ostavite da korica bude lagano hrskava.
5.
“Stostane” lepinje razdvojite, stavite umak, meso i pospite sirom, zagrijte u mikrovalnoj ili običnoj pećnici dok se sir ne rastopi.
6.
Na rastopljeni sir stavite luk, pa salatu, pa rajčice, poklopite gornjom stranom lepinje.
Posluživanje
Ako koristite šlapicu prerežite je na polovine,pa razrežite prije stavljanja u toster.Ako nemate toster možete kruh kratko zagrijati u prećnici.Ovako pripremljen kebab je dostojna zamjena pravom kebabu.Umijesto junetine možete koristiti bilo koje drugo meso npr. piletinu.
Osnovni sastojci
400 g junećeg buta(u šniclama)
pola glavice zelene salate(kristalke)
2-3 kom svježe rajčice
1 glavica luka
4 lepinje(ili 2 šlapice tj. ciabate)
100 g sira Goude
Umak
3 žlice majoneze
2 žlice kiselog vrhnja
2 žlice kečapa
prstohvat čilija
prstohvat soli i papra
Priprema
1.
Meso bi bilo idealno marinirati noć prije i ostaviti u posudi u hladnjaku.Ali ako nemate vremena marinirajte junetinu narezanu na trakice otprilike 1h u ulju i začinima(možete koristiti već pripremljene mješavine začina za mesne marinade, koje se mogu naći u trgovinama ili koristite običnu Vegetu i začine koje volite).
2.
Ocijedite višak ulja iz mariniranog mesa i zagrijte duboku tavu ili wok(ja koristim wok i meso bude sočnije).Stavite pržiti meso i poklopite posudu za pečenje da se zadrže sokovi i arome marinade, povremeno okrenite da komadići budu ravnomjerno poprženi.Pržite otprilike 25 min na umjerenoj vatri.
3.
U međuvremenu narežite salatu na trakice, rajčicu na kockice, luk na kolutove.Pomiješajte sastojke za umak.
4.
Sir naribajte, a lepinje razrežite i stavite u toster te ostavite da korica bude lagano hrskava.
5.
“Stostane” lepinje razdvojite, stavite umak, meso i pospite sirom, zagrijte u mikrovalnoj ili običnoj pećnici dok se sir ne rastopi.
6.
Na rastopljeni sir stavite luk, pa salatu, pa rajčice, poklopite gornjom stranom lepinje.
Posluživanje
Ako koristite šlapicu prerežite je na polovine,pa razrežite prije stavljanja u toster.Ako nemate toster možete kruh kratko zagrijati u prećnici.Ovako pripremljen kebab je dostojna zamjena pravom kebabu.Umijesto junetine možete koristiti bilo koje drugo meso npr. piletinu.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar