Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

Brokula u umaku od rajčice i pšeničnih klica



Sastojci:
600 g brokule
3 dl soka od rajčice
2 žlice pšeničnih klica
peršin
malo ulja
malo soli
malo mljevenog crnog papra

Priprema:
Brokulu podijelite na cvjetiće i lagano prokuhajte u slanoj vodi. Potom je ocijedite, a vodu sačuvajte.
U drugu posudu ulijte vrlo malo ulja, zatim sok od rajčice te začinite solju, paprom i sjeckanim peršinom. Dodajte pšenične klice i lagano promiješajte.
Potom dodajte brokulu i pirjajte u poklopljenoj posudi na laganoj vatri, dok brokula potpuno ne omekša.
Po potrebi dodajte 1 do 1,5 dl vode u kojoj se brokula prethodno kuhala.

Zapečena cvjetača s bundevinim sjemenkama i kurkumom

Sastojci:
600 g cvjetače
bundevine sjemenke u količini po želji
po želji, krupno sjeckani bademi ili orasi
naribani dimljeni tofu ili tvrdi sir
sjeckani peršin
kurkuma
malo sjeckanog češnjaka
malo maslinova ulja
malo soli
malo papra
po želji, malo čilija

Priprema:
Cvjetaču podijelite na cvjetiće te blanširajte u vreloj i slanoj vodi 30 sekundi. Potom je ocijedite, ubacite u hladnu vodu i ponovno ocijedite.



Dno vatrostalne posude premažite s malo maslinova ulja i složite komadiće cvjetače.
Dodajte peršin, sjeckani češnjak i bundevine sjemenke.
Ako želite, dodajte još bademe ili orahe. Začinite solju i paprom. Po želji, dodajte i čili.
Pospite kurkumom i malo poprskajte maslinovim uljem.
Pecite u pećnici na 170 – 180  °C, 20 – 30 minuta.
Pred kraj pospite naribanim dimljenim tofuom ili sirom te još malo zapecite.

Izvori za ovaj članak uključuju:
http://www.wikipedia.org
http://www.medicalnewstoday.com
http://www.webmd.com                                                                                                                                             preuzeto sa:alternativa-za-vas.com

Primjedbe