Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

Zapečene paprike sa sirom

SASTOJCI
Zapečene paprike sa sirom - Recepti i kuvar online
UPUTSTVO ZA PRIPREMU
  1. Paprike dobro oprati, izvaditi peteljku, i očistiti od semenki, pa ih puniti filom.
  2. Priprema fila: u posudi za mešanje, izgnječiti beli sir, dodati kajmak, tri umućena jajeta, sitno iseckani peršun (ostaviti malo iseckanog peršuna, da se pospe preko paprika, pre pečenja), soli po ukusu, i tucane paprike (ako želite ljutu crtu). Dobro promešati, da se masa sjedini i izjednači. Masom filovati paprike.
  3. Sud za pečenje, podmazati maslinovim uljem, i naslagati filovanu papriku. Papriku preliti šoljom mleka i jednim razmućenim jajetom. Posuti sa malo preostalog peršuna. Zapeći u rerni. Paprike služiti tople.

Primjedbe