Miholjsko ljeto:VJESNICI PROLJEĆA NA PLANINI IGMAN(FOTO)!!!!

Pohovane tikvice

Sastojci:Količina:
- tikvica mlada1 kom
- jaje1 kom
- brasna50 gr
- soli1. kasicica
- prezli50 gr
- susama30 gr
- ulja za przenje0,5 dl
- krastavac svez1 kom
- sargarepa sveza4-5 kolutova
- kisele pavlake2-3 kasicice
- maslina zelenih2-3 kom
- limuna1.kriska

Uputstvo za pripremu:

  1. 1
    Oljustiti tikvicu i naseci na tanke snite.
  2. 2
    Posoliti i ostaviti 5 minuta da odstoji.
  3. 3
    Staviti ulje da se greje.
  4. 4
    U jednoj cinijici umutiti jaje.
  5. 5
    U drugoj cinijici pomesati prezle i susam.
  6. 6
    Iscediti vodu iz tikcica i valjati u brasno, zatim u jaje, pa u mesavinu prezli i susama.
  7. 7
    Prziti 1-2 minuta sa jedne, pa onda i sa drge strane, da lepo porumeni.
  8. 8
    Vaditi na papirni ubrus, da upije visak masnoce.
  9. 9
    Servirati uz svez krastavac i sargarepu, malo kisele pavlake i par maslina.
  10. 10
    Pre konzumiranja sve poprskati limunovim sokom.

Primjedbe