- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci: | Količina: |
---|---|
- tikvica mlada | 1 kom |
- jaje | 1 kom |
- brasna | 50 gr |
- soli | 1. kasicica |
- prezli | 50 gr |
- susama | 30 gr |
- ulja za przenje | 0,5 dl |
- krastavac svez | 1 kom |
- sargarepa sveza | 4-5 kolutova |
- kisele pavlake | 2-3 kasicice |
- maslina zelenih | 2-3 kom |
- limuna | 1.kriska |
Uputstvo za pripremu:
- 1Oljustiti tikvicu i naseci na tanke snite.
- 2Posoliti i ostaviti 5 minuta da odstoji.
- 3Staviti ulje da se greje.
- 4U jednoj cinijici umutiti jaje.
- 5U drugoj cinijici pomesati prezle i susam.
- 6Iscediti vodu iz tikcica i valjati u brasno, zatim u jaje, pa u mesavinu prezli i susama.
- 7Prziti 1-2 minuta sa jedne, pa onda i sa drge strane, da lepo porumeni.
- 8Vaditi na papirni ubrus, da upije visak masnoce.
- 9Servirati uz svez krastavac i sargarepu, malo kisele pavlake i par maslina.
- 10Pre konzumiranja sve poprskati limunovim sokom.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar