- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci
- 700 gr. brašna
- 5 dcl. vode
- 3 kašike ulja
- 1 mala kašičica soli
- FIL
- 400 gr. sjeckanog mesa
- 1 glavica luka
- biber
- 1 mala kašičica soli
- PRELIV
- 2 dcl. vode
- malo soli
Priprema
- 1.Prosijati brašno, dodati so i zamijesiti tijesto. Nakon toga dodati ulje. Prekriti tijesto vlažnom krpom i staviti da odstoji 15-ak minuta.
- 2.Kada je tijesto odstojalo ponovo ga premiješiti i napraviti dvije lopte, ponovo prekriti i ostaviti 15 minuta da stoji.
- 3.Nakon toga uzeti jednu loptu i razviti sa oklagijom, malo pouljiti i ostaviti da stoji 5 minta.
- 4.Tijesto razvlačiti po dužini, filovati i zarolati. Kada se zarola, sjeći po dužini na 3 dijela i slagati u tepsiju. Isti postupak i sa drugom loptom od tijesta
- 5.Nakon toga gotovo složenu pitu pouljiti i peći oko 30 minuta na 200 stepeni.
- 6.Prokuhati 2 dcl. u koju ćete staviti malo soli (količinu soli dodati po želji) i posuti po pečenoj piti. Prekriti folijom da malo omekša.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar